İçeriğe geç

Amasra Dan Sonra Hangi Şehir Gelir

Amasra hangi şehire yakın?

Amasra, zamanla beş küçük adadan dördünün birleşmesiyle oluşan Karadeniz Sahil Dağları’nın dik yamaçlarının eteğinde küçük bir ovada ve bu ovanın devamını oluşturan tepe ve eteklerde kurulmuştur. Kuzeyinde Karadeniz. Güney ve güneybatısında Bartın ili, doğusunda ise Kurucaşile ile çevrili bir yarımada üzerinde yer almaktadır.

Amasraya giderken hangi şehirlerden geçilir?

Birincisi Bolu-Yeniçağa-Mengen-Devrek-Çaycuma-Bartın yolu, ikinci yol seçeneği ise Bolu-Gerede-Karabük-Safranbolu-Bartın yoludur. Bu güzergahlarda ücretli yollar bulunmaktadır.

Bartın’dan sonra hangi şehir gelir?

Doğuda Kastamonu, güneyde Karabük, batıda Zonguldak illeri ve kuzeyde Karadeniz’i içerir. Ormanlık ilin büyük bir kısmı Küre Dağları Milli Parkı sınırları içinde yer alır. Bartın Çayı, Türkiye’de ulaşım için kullanılan tek nehirdir.

Amasra hangi ilden ayrıldı?

19 Haziran 1987’de T.B.M.M. kuruldu. Bu kararla Amasra ilçe oldu. 28.08.

Ankara Amasra kaç saat sürüyor?

Ankara – Amasra Otobüs Seferiobilet En ucuz sefer470.00 TLGünlük sefer sayısı9En ucuz firmaEfe TurAnkara – Amasra Kaç saat?4s 16dkEn çok sefer yapan firmaKamil Koç1 satır daha

İstanbul Amasra arası kaç saat sürüyor?

İstanbul-Amasra arası mesafe yaklaşık 515 km’dir. Kamil Koç ile İstanbul-Amasra arası yolculuğunuzun en az 6 saat 5 dakika sürmesi beklenmektedir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Safranbolu Amasra arası kaç saat?

Safranbolu ile Amasra arasındaki toplam mesafe 90 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Amasranin neyi meşhur?

Amasra geziniz sırasında; Amasra Kalesi, Amasra Müzesi, Göldere Şelalesi, Amasra Ağlayan Ağacı, Tavşanlı Adası, Direk Kayası, Cenova Kalesi, Çakraz Plajı, Kemerdere Köprüsü, Küçük Amasra Kilisesi, Kuşkayası, Yol Anıtı ve Büyük Liman Plajı gibi birçok yeri görebilirsiniz.

Ankaradan Bartın’a giderken hangi şehirlerden geçilir?

Ankara’dan Bartın’a giderken hangi şehirlerden geçiyorsunuz? Ankara’dan Bartın’a giderken; Bolu ve Zonguldak’tan geçiyor.

Bartın’ın neyi meşhur gezilecek yerler?

Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.

Bartın’ın neyi meşhur hediyelik?

El Dokuma Ürünleri: Bartın’da özellikle tel kesme ve tahta baskı el yazmaları ülke çapında ünlüdür. Çekiciler Sokağı: Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşyalar açısından oldukça gelişmiş olup, Çekiciler Sokağımızda zanaatkarlar tarafından yapılmış çeşitli güzel aksesuarlar satın alabilirsiniz.

Bartın kışın soğuk mu?

Yazlar serin, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. Neredeyse her mevsim yağış alan Bartın, özellikle sonbahar ve kış aylarında daha fazla yağış alır. Yağışlar yazın yağmur, kışın ise yağmur ve kar şeklindedir. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 21 °C, kış aylarında ise ortalama sıcaklık 6 °C’dir.

Ankaradan Amasra’ya giderken nerelerden geçilir?

Ankara’dan D100 otoyolunu kullanarak Çorum’a gidin (yaklaşık 240 km). Çorum’dan D765 otoyolunu kullanarak Kastamonu’ya gidin (yaklaşık 160 km). Kastamonu’dan E80 otoyolunu kullanarak Bartın’a gidin (yaklaşık 120 km). Bartın’dan D010 otoyolunu kullanarak Amasra’ya gidin (yaklaşık 70 km).

Amasra hangi ile yakın?

Abana’dan İnebolu-Cide-Kurucaşile-Tekkeönü üzerinden Amasra, Çakraz ve Bozköy’ün doğal plajları üzerinden Amasra’ya ulaşabilirsiniz. Bu yollar üzerinden Amasra; Zonguldak’tan 103 km (4,5 saat), İstanbul’dan 436 km (25 dakika) uzaklıktadır.

Bartın hangi şehre yakın?

Batı Karadeniz bölgesinin 41°53′ kuzey enlemi ile 32°45′ doğu boylamı arasında yer almaktadır. Karadeniz kuzeyi 59 km uzunluğunda bir kıyı şeridi ile çevrelerken, doğuda Kastamonu, güneydoğuda Karabük ve batıda Zonguldak ile komşudur. Alan 2.

Amasra neyi ile meşhur?

Amasra, Karadeniz’in en popüler turistik bölgesi ve eşsiz ilçelerinden biri olarak kabul edilir. Plajları, tarihi evleri, muhteşem kaleleri ve güzel doğal manzaralarıyla Amasra, Türkiye’de keşfedilecek gizli cennetlerden biridir.

Amasra Safranbolu hangi ile bağlı?

Safranbolu, Karadeniz bölgesinde Karabük ili sınırları içerisinde bulunan bir ilçedir. Nüfusu yaklaşık 70.000 olup yüzölçümü 1.013 kilometrekaredir.

Amasra Bartın arası kaç kilometre?

Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 649 TL civarındadır.

Amasra’ya tatile gidilir mi?

Amasra Tatil Önerileri Amasra’da tarihi yerleri keşfedebilir, yemyeşil doğada yürüyüş yapabilirsiniz. Yaz aylarında denizin tadını çıkarabilir, bahar aylarında ise enfes lezzetleri tatma fırsatı bulabilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Aloe Vera Bitkisinin Yaprağı Nasıl Kullanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir