Yuvalama içine ne konur?
İnce bulgur, un, tuz ve su karışımından yapılan yuvarlak bir hamur genellikle Antep yuvalama çorbasına eklenir. Bu hamurlar kaynar suda pişirilerek hazırlanır ve çorbaya lezzetli bir dokunuş katar.
Yuvalama çorbasının içinde ne var?
Antep yöresinden yuva çorbası da harika bir çorbadır. Nohut ve etle birleştirilmiş minik rulo köftelerden oluşur. Genellikle yoğurtla yapılan bir çorbadır. Köfteleri rulo yapmak kolaydır, ancak biraz zaman alır.
Yuvalanın hamuru nasıl yapılır?
Başka bir büyük kasede yoğurdu, unu, yumurtayı ve biraz tuzu iyice karıştırın. Oklavanın kapağını açın ve kıvamını kontrol edin. Kıvamında sorun varsa, 4 bardak daha kaynamış su ekleyin. (Ben bu şekilde yaptım). Açtığınız sudan 1 kepçe su alıp yoğurda ekleyin.
Hazır yuvalama nasıl yapılır?
300 gr küp doğranmış et veya tavuğu 5 bardak suda tuzla yumuşayana kadar haşlayın. Pişirme sırasında suyun yüzeyinde oluşan kefi (köpük) alınır. 1 kase haşlanmış nohut ve 1 paket Ship Shak Yuvalama’yı erimeden ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Yuvarlama nasıl yapılır?
1 kilo kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurun. Sonra azar azar un ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp avuç içine yuvarlanır. Çörekler tavada kızartılır.
Yuvarlamaya soğan konur mu?
Büyük bir karıştırma kabına pirinç ununu, yağsız kıymayı, yumurtayı, incecik doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Antep çorbasının içinde ne var?
Hazırlanışı: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 tatlı kaşığı kırık pirinç, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 4-5 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı zerdeçal, 2 tatlı kaşığı limon tuzu ve 5 su bardağı et suyu.
Yuvalama hangi yöreye ait?
Yuvalama veya Yuvarlama, kıvamı çorbaya benzeyen, Gaziantep mutfağından sulu bir yemektir. Gaziantep’te bayram yemeği olarak topluca hazırlanır. Ramazan ayının geleneksel bayram yemeğidir.
Yoğurtlu yuvalama nasıl yapılır?
Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede yumurta ve un eklenerek iyice karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına yakın olan diğer malzeme yoğurda yavaş yavaş eklenir. Bir süre kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada yakılan yağ ve üzerine kuru nane serpilen yemek pişen yemeğin üzerine dökülür.
Yuvalama için pirinç unu nasıl yapılır?
Pirinci doğal olarak kurutma seçeneğiniz yoksa, yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca 40 derecede fırında kurutmanız yeterlidir. Kurutulmuş pirinç tanelerini bir elekten geçirin. Kalan büyük parçaları bir havanda ezin ve her şey un haline gelene kadar eleme işlemini tekrarlayın. Ev yapımı pirinç ununuz hazır!
Su hamuru nasıl yapılır?
Su, un ve tereyağını ocakta eritin. Tereyağı eriyip su kaynadığında tuzu ekleyin ve elenmiş unu bir spatula yardımıyla ezerek karıştırın. Karışımı bir spatula ile ezerek hamur kıvamına gelene kadar 1 dakika pişirin. Hamuru iyice soğutun (temiz bir mermer levhaya yayarak hafifçe soğutabilirsiniz).
Hamuru nasıl hazırlanır?
Un, su, tuz ve maya bir hamur yapmak için kullanılır. Hamuru yumuşak, esnek ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun. Yoğurma süresi ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır. Hamur en sert haline ulaştığında, yeterince yoğrulmuş demektir.
Yuvalama malzemeleri nelerdir?
Daha önce yaptığımız köfteler: 500 gram kuşbaşı et (ben kuzu eti kullanıyorum), 3 su bardağı nohut, 500-600 gram süzme yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta.
Antep yuvalama nedir?
Gaziantep’te geleneksel Ramazan Bayramı yemeği tüm hızıyla devam ediyor. Bayramın ilk günü kahvaltıda yeniyor. Yöresel lehçede yuvalama olarak da adlandırılıyor. Yapımı ustalık gerektiren çörek, bezelye büyüklüğünde köfteler (yaklaşık 5-6 mm) içeriyor; bu köftelerin hazırlanması zor ve uzun zaman alıyor.
Antep yuvalaması buzlukta nasıl saklanır?
Rulolarımızı buharda pişirelim, sonra rulolarımızı bir köşedeki süzgece koyalım. Soğuduktan sonra soğutma torbalarına koyalım. Yaklaşık 6 torba yani 6 öğün çıkıyor. Daha sonra dondurucuya koyabiliriz.
Yoğurtlu yuvalama nasıl yapılır?
Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede yumurta ve un eklenerek iyice karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına yakın olan diğer malzeme yoğurda yavaş yavaş eklenir. Bir süre kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada yakılan yağ ve üzerine kuru nane serpilen yemek pişen yemeğin üzerine dökülür.
Antep yuvalaması nedir?
Antep Yuvarması (Yuvaması), Gaziantep’te Ramazan ayının ilk gününde yapılan geleneksel bayram yemeğidir.
Yuvalama pirinç unu nasıl yapılır?
Pirinci doğal olarak kurutma seçeneğiniz yoksa, yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca 40 derecede fırında kurutmanız yeterlidir. Kurutulmuş pirinç tanelerini bir elekten geçirin. Kalan büyük parçaları bir havanda ezin ve her şey un haline gelene kadar eleme işlemini tekrarlayın. Ev yapımı pirinç ununuz hazır!
Yuvalama hangi yöreye ait?
Yuvalama veya Yuvarlama, kıvamı çorbaya benzeyen, Gaziantep mutfağından sulu bir yemektir. Gaziantep’te bayram yemeği olarak topluca hazırlanır. Ramazan ayının geleneksel bayram yemeğidir.