İçeriğe geç

Pepeçura Sağlıklı Mı

Pepeçura içinde ne var?

Pepecura’nın içinde ne var? Mis kokulu üzüm, nişasta ve mısır unundan yapılan harika bir lezzet.

Pepeçura kaç kalori?

Pepecura tatlısının bir porsiyonu yaklaşık 228 kalori içerir. Bu çok düşük kalorili tatlıyı diyet menülerinize güvenle ekleyebilirsiniz.

Pepeçura nerenin?

Pepecura, bir tür puding kıvamında ve tatlı-ekşi dengesi olan meyveli bir tatlıdır. Türkiye’nin Doğu Karadeniz bölgesinde üretilir. Siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta veya mısır unundan yapılır. Pepecura, Çayeli ve batıdaki ilçelerde üretilir.

Kokulu üzümün faydaları nelerdir?

Hoş kokulu üzümün faydaları: İçerisinde aminoasitler, B vitaminleri (B1, B2), mineraller, potasyum, magnezyum ve demir bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde bulunan doğal fruktoz sayesinde vücudun kullandığı enerjinin kısa sürede depolanmasını sağlar.

Pepeçura üzümü nerede yetişir?

Dünyada 1368 üzüm çeşidi olduğu söylenir. Bu üzümlerden biri de bu üzümün anavatanı olan kokulu üzüm veya siyah üzümdür. Bu üzümün anavatanı Karadeniz’dir ancak deniz ikliminin olduğu her yerde yetişir.

Pepeçura nerede yenir?

Pepecura, Rize’nin yöresel tatlılarından biridir. Rize yöresel mutfağında yaygın olarak yapılır. Üzüm tatlısı olan pepecura; üzümler su ve şekerle kaynatıldıktan sonra bir tencerede nişasta ve unla karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra soğuk olarak servis edilir.

Pestil çok kalorili mi?

Kalorisi çok yüksek ve lezzetli bir besindir. Tüketilen miktara dikkat edilmelidir. Dut pestili besinleri veritabanımızdaki besinlerin ortalamasıdır; %9 daha fazla kalori.

Pepecura üzüm şırası nasıl yapılır?

1 Tencereye uygun miktarda PEPECURA üzüm suyunu koyun. Isıtmaya başlayın. Ayrı bir kapta kepçeyle topladığımız üzüm suyunu 2 yemek kaşığı mısır unu ve 2 yemek kaşığı nişasta ile karıştırın ve tekrar tencereye koyun. 2 Karışımı sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

Samaksa nasıl yapılır?

Öncelikle üzüm suyuna çekilmiş mısırı ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız 1 su bardağı üzüm suyuna mısır ununu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra dibine tutmaması için sürekli karıştırarak tenceremize ekliyoruz. İyice kaynamaya başladıktan sonra ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriyoruz.

Rize pepeçura nedir?

Rize Pepecura; Latince adı Vitis Vinifera Labrusca olan hoş kokulu Isebella çeşidi, üzüm, mısır unu, buğday unu, mısır nişastası, toz şeker ve sudan yapılan puding benzeri bir yöresel tatlıdır.

Pepeçura nerede bulunur?

Rize’nin meşhur lezzetlerinden olan yöresel ürünümüz Pepeçura, mis kokulu üzüm ve mısır unundan yapılan bir çeşit tatlıdır.

Üzüm suyu nasıl yapılır?

Adım. Öncelikle üzümleri güzelce yıkayın. Mümkünse 30 dakika sirkeli suda bekletin. Üzümleri ve suyu bir tencereye koyun.

En faydalı üzüm hangisi?

Vitamin ve minerallerin en lezzetli durağı; kırmızı üzüm Kırmızı üzüm; A, C, B6 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folik asit, magnezyum ve selenyum içerdiği için oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzümler, serbest radikallere karşı güçlü bir kalkan oluşturur.

Kokulu üzümün adı nedir?

Bölgemizde yıllardır yetiştirilen hoş kokulu siyah üzümün birçok çeşidi şehrimizde de yetiştirilmektedir. Bu üzümün bilimsel adı Vitis Labruska veya “Isabella” üzümüdür.

Üzüm hangi organımıza iyi gelir?

Üzüm, yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyvedir. Aynı zamanda üzüm diyabeti kontrol eder, kalp sağlığını destekler, gözlere iyi gelir, iyi uyku sağlar, hafızayı güçlendirir, sindirim bozukluklarını giderir, kanser karşıtı özelliklere sahiptir ve kemikleri güçlendirir.

Samaksa nasıl yapılır?

Öncelikle üzüm suyuna çekilmiş mısırı ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız 1 su bardağı üzüm suyuna mısır ununu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra dibine tutmaması için sürekli karıştırarak tenceremize ekliyoruz. İyice kaynamaya başladıktan sonra ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriyoruz.

Pepeçura üzüm şırası nasıl yapılır?

1 Tencereye uygun miktarda PEPECURA üzüm suyunu koyun. Isıtmaya başlayın. Ayrı bir kapta kepçeyle topladığımız üzüm suyunu 2 yemek kaşığı mısır unu ve 2 yemek kaşığı nişasta ile karıştırın ve tekrar tencereye koyun. 2 Karışımı sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

Karadeniz üzümünden ne yapılır?

Hoş kokulu üzümlerin hasadı eylül ayının sonunda gerçekleşir. Eylül ayından itibaren Karadeniz mutfağında hoş kokulu üzümler pişirilmeye başlanır. Hoş kokulu üzümlerden pekmez, reçel ve marmelat yapılabilirken, üzüm suyu komposto olarak içilebilir.

Pepeçura nerede bulunur?

Rize’nin meşhur lezzetlerinden olan yöresel ürünümüz Pepeçura, mis kokulu üzüm ve mısır unundan yapılan bir çeşit tatlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort escort bayan